دستگاه ساکشن را به احتمال خیلی زیاد در مراکز تعویض روغنی دیدهاید. همان دستگاهی که یک محفظهی شیشهای برای جمعآوری روغن دارد و یک مخزن بزرگ فلزی در قسمت پایین آن قرار میگیرد. مراکزی که از این روش تعویض روغن استفاده میکنند، یک شلنگ باریک را از قسمت دریچهی روغن خودرو وارد میکنند و با استفاده از مکش شدید، روغن قدیمی را از داخل موتور بیرون میکشند.
مزایای دستگاه ساکشن
- خیلی تر و تمیز انجام میشود. در این روش، تمام روغن به درون یک مخزن مکیده میشود و تقریبا هیچگونه کثیفی به همراه ندارد.
- نیازی به چاله سرویس یا بالا آوردن ماشین ندارد. در حالت عادی و زمانی که ماشین روی زمین قرار دارد هم میتوان این کار را انجام داد.
- نگرانی خراب شدن پیچ کارتل را از بین میبرد. در این روش تعویض روغن، تنها دریچهی بالایی روغن باز میشود و نیازی به باز و بسته کردن پیچ کارتلی که زیر موتور قرار دارد نیست.
معایب دستگاه ساکشن
- سر و صدای زیادی دارد. یک پمپ هوا مسئولیت ساکشن روغن را بر عهده دارد و روشن بودن این پمپ با صدای زیادی همراه است.
- به ابزارهایی مثل پمپ هوا و مخزن روغن نیاز دارد. بر خلاف روش تخلیه از پیچ کارتل، اینجا به استفاده از چند دستگاه نیاز داریم.
- ممکن است تمام روغن موجود در موتور خارج نشود. البته نمیتوان به صورت قطعی چنین ابراز نظری کرد؛ اما به هر حال ممکن است قدرت پمپ خلا به آن اندازهی نباشد که بتواند تمام روغن را خارج کند.
- زمانبر است. برای تعویض روغن به روش ساکشن باید حداقل 15 تا 20 دقیقه تحمل کنید. البته این زمان بستگی زیادی به قدرت پمپ هوا و تخلیه دارد.
با وجود اینکه که گفتیم در روش ساکشن به چاله سرویس یا بالا آوردن خودرو نیازی نیست، این حرف نمیتواند همواره درست باشد. به هر حال برای بررسی خودرو و تعویض فیلتر روغن لازم است به زیر خودرو دسترسی داشته باشیم و برای اینکار، حدقل باید از روشهای بالا آوردن خودرو استفاده شود.
((جهت مشاوره و خرید انواع ابزارتخصصی ترکمتر،بکس بادی،پولی کش،مولتی پلیر،جک،آچار بکس ، گریس پمپ بادی ، بالانسر، پرس هیدرولیک و...با کارشناسان فنی آچارکالا در تماس باشید : 09124547260/ 09122040760))