بالانسر
بالانسر چیست ؟ تعمیر بالانسر:
بالانسر قطعه ایی است که با کمک آن لرزش موتور خودرو گرفته می شود و همچنین به عنوان وسیله ای که می تواند ابزارآلات صنعتی را به شکل معلق در فضا و در دسترس کارگر قرار دهد هم شناخته می شود. برای خرید این قطعه حیاتی و بسیار کاربردی نهایت دقت را داشته باشید تا کمتر گذرتان به تعمیر بالانسر بیفتد.
امروزه استفاده از ماشین آلات صنعتی برای پیشبرد اهداف بزرگ جوامع، و پیشرفت در زمینه های مختلف امری ضروری و گریزناپذیر است. در این میان، علاوه بر اختراع و تولید دستگاه های سازنده بزرگ، احتیاج به ابزارآلات میانبر هم هست. نمونه آن، بالانسرها هستند. بالانسرها، تجهیزاتی هستند فلزی که با کمک آنها میتوان ارتعاشات دستگاه های مختلف صنعتی را از بین برد. این ابزارهای کاربردی که برای ایمنی بیشتر در محیط و هنگام کار با دستگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند، فلزی بوده و سازوکار ساده ای هم دارند. میتوان با کمک آنها مانع از بروز ارتعاشات در دستگاه شد. مخصوصا این وسیله می تواند در موتور ماشین نقش مهمی را ایفا کند. و از لرزشهای موتور جلوگیری کرده و مانع از آسیب رسیدن به آن شود. در این مقاله علاوه بر آشنایی با این قطعه، انواع آن، کاربرد آن، به موضوع تعمیر بالانسر هم خواهیم پرداخت.
به طور کلی بالانسرها مانند یک جرثقیل آویزان از سقف، عمل می کنند و می توانند در کارخانجات و کارگاه های صنعتی به طور پیشرفته از آنها استفاده کرد. مثلا برای نگه داشتن ابزارآلات صنعتی مانند دریلها، پرچزن ها و..
به عبارتی لوازمی همانند بالانسرها، میانبرهایی برای استفاده بهتر با عملکرد بالاتر در ارتباط با دستگاه های صنعتی بزرگتر هستند که می توانند کار با آن دستگاه ها را راحتتر هم انجام بدهند. حتی از بروز مشکلات در روی قطعات مکانیکی هم می توانند جلوگیری کنند.
ساختمان یک بالانسر از چه چیزهایی ساخته شده است؟
هر بالانسر از بخش های پوسته و بلوک، دنده، وزنه؛ شفت، ترمز، فنر، قلاب تشکیل شده است. در داخل بالانسرها همچنین از یک سیم بکسل استفاده می شود که قابلیت انعطاف داشته و با توجه به ویژگی های خاص هریک، می توانند ابزار با تناژ مختلف را جابهجا کنند.
بالانسرها قسمتی از اجزایشان داخل یک قطعه فلزی قرار می گیرند(معمولا آلومینیوم سخت می باشد) و مابقی اجزا بیرون از بلوک متصل می شوند. داخل بالانسرها از فنر تشکیل شده که یا به سیم بکسل متصلاند و یا به زنجیر. بیرون از بلوک هم سیستم ترمز اتومات وجود دارد که در قسمت بیرونی بالانسر به زنجیر یا سیم بکسل قفل می شود. بالانسر با کمک قلاب سقفی ضامن دار می تواند به شکل سقفی متصل شود.
انواع بالانسر:
بالانسرها با توجه به نیرویی که توسط آنها حرکت می کنند، به بالانسرهای فنری و بالانسرهای پمپ بادی تقسیم می شوند.
بالانسرهای فنری خود به دو نوع فلزی و پلاستیکی تقسیم می شوند.
بالانسرهای فنری و کاربرد آن:
این نوع از بالانسرها عملکرد ساده ای دارند و با کمک یک فنر که برخلاف جاذبه زمین کار می کند، فعالیت دارند. البته نوع فنری دستی آن، در موتور ماشین به کار می آید. فنر بالانسر در محیط های کاری صنعتی برای معلق نگه داشتن ابزارآلات برای استفاده کارگران و در عین حال عدم خستگی دست آنها، کاربرد زیادی دارند. هم امنیت کاری را بالا می برند و هم با چرخش دورتادور یعنی 360 درجه می توانند در صرفه جویی زمان و انرژی خیلی مؤثر باشند. همچنین می توانند در تمیز بودن کار کارگران مثلا در بستن پیچ و مهره ها و عدم شلوغی بیش از اندازه میزکار، جلوگیری به عمل آورد.
معمولا برای طول عمر بالاتر به شکل ریختهگری شده، تولید می شوند. قلاب ها از جنس فولاد بوده و دارای تحمل وزن بالایی هستند و به راحتی می توان از آنها برای معلق نگه داشتن ابزار در هوا استفاده کرد.
بالانسر موتور:
بالانسر موتور به تنهایی می تواند باعث بالارفتن عملکرد موتور شود زیرا در اثر به وجود آمدن لرزه ها و ارتعاشاتی که یا منشا بیرون موتور ( مثلا جاده ها ) و یا درون موتور را دارند، قطعات مختلف موتور می تواند به راحتی آسیب ببینند و در حقیقت این ابزار نوعی ایمنی بخشی به موتور برای نجات از این ضربات و لرزه ها خواهد داشت. بدون این قطعه تمام سرنشینان هم متوجه لرزه موتور خواهند شد و تجربه بدی در حین رانندگی خواهند داشت.
برندهای معتبر در تولید بالانسر:
از جمله مهمترین برندهایی که به تولید انواع بالانسر مشغول هستند می توان به برند ENDO ژاپن، تیگون، آروال اشاره کرد که با مشخصات وزنی مختلف، ساخته می شوند. اما در دنیا برندهای مختلفی مشغول تولید این ابزار می باشد. و بهترین آنها از جمله برندهای اروپایی می باشند.
در ایران معمولا چرخ واردات بر مبنای تولیدات چینی می چرخد، که می توانند از ماندگاری و دوام بالایی هم برخوردار نباشند!
یک بالانسر خوب چه ویژگی باید داشته باشد؟
بالانسری که مورد خریداری قرار می گیرد باید از نظر وزن و سایز مناسب باشد. عمر قطعات آن بالا بوده و ماندگاری خوبی نیز داشته باشند. همچنین اگر بتوان به تحمل وزن آن اضافه کرد، بسیار مفید خواهد بود. تعادل در قطعات آن هنگام ساخت مورد توجه قرار بگیرد، بی سروصدا بوده و همچنین دارای قیمت مناسبی نیز باشد.
تعمیر بالانسر:
همانطور که قبلا هم گفتیم، با وجود بالانسر، دستگاه های مختلف دچار لرزش نمی شوند و وجود این ابزار در کارخانه ها چه به عنوان نگهدارنده و چه به عنوان لرزه گیر حتی بر روی موتور خودرو ، ضروری است. البته باید انتظار مشکلدار شدن و یا آسیب آن را هم داشت. تعمیر بالانسر باید به دست کسانی که تخصص و آموزش دیده هستند، صورت بگیرد.
شما می توانید تعمیر بالانسر، با هر نوع برند و با ظرفیت های مختلف از نظر وزنی را به ما بسپارید. معمولا تعمیر بالانسر، معمولا از نوع تعویض فنر داخلی آن می باشد. برای مشخص شدن مشکل اصلی ابزار، باید مورد بررسی و تست دقیق در کارگاه تعمیرات، قرار بگیرد.
از دیگر خدمات مربوط به تعمیر بالانسر می توان به تعویض قلاب، سیم بکسل، و دیگر اتصالات بالانسر اشاره داشت.
نکته نهایی و مهمتر این است که قبل از اینکه کار به تعمیر بالانسر برسد، بهتر است که در هنگام خرید این قطعه نهایت دقت را داشت. از هر مرکز و فروشگاهی که قصد خرید دارید، حتما در نظر داشته باشید که تحقیقات کامل را در ارتباط با نوع مشخصات بالانسر موردنیازتان و همچنین برند آن، انجام دهید و سعی نمایید از فروشگاه ها و نمایندگی های مجاز اقدام به خرید نمایید.
جهت مشاوره و خرید انواع ابزارتخصصی ترکمتر،بکس بادی،پولی کش،مولتی پلیر،جک،آچار بکس ، گریس پمپ بادی ، بالانسر، پرس هیدرولیک و...با کارشناسان فنی آچارکالا در تماس باشید: 02166348970