جک روغنی و کاربردهای آن
جک روغنی یا جک هیدرولیکی، وسیله ای است که در بالا بردن وسایل نقلیه تا ارتفاع معین یا جابجایی آنها و همچنین در صنایع، حفاری و ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. جک روغنی بر اساس مکانیزم فشار روغن و دسته محرک دستی کنار خود، کار می کند. جک هیدرولیکی بر اساس کاربرد دارای تنوع هایی از نظر طول، عرض و قطر است.
جک روغنی چيست و چه کاربردی دارد؟
جک روغنی که با نام جک هیدرولیکی نیز شناخته می شود، ابزاری است که در زمینه بالا بردن وسایل نقلیه تا ارتفاع معین یا جابجایی آن ها و همچنین در صنایع، حفاری و ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد؛ اما در حال حاضر کاربرد کمتری دارد، بدین ترتیب استفاده از این ابزار چندان متداول نیست و تنها برای ماشین های سنگین به عنوان وسیله ای کاربردی مورد استفاده قرار می گیرد، چرا که این جک در وزن های ۲ تا ۱۰۰ تن تولید و عرضه می گردد؛ بنابراین توانایی تحمل وزن های بالا را دارد.
جک روغنی بر اساس مکانیزم فشار روغن و دسته محرک دستی کنار خود شروع به کار می کند، به این صورت که وقتی فشار و نیرو به مایع تراکم ناپذیری مثل روغن وارد می شود، موجب انتقال روغن از پیستون کوچک به پیستون بزرگتر شده و به آن نیرو وارد می کند و در نهایت سبب بالا آوردن جسم تا ارتفاع مناسب می گردد.
جک روغنی یا هیدرولیکیبر اساس کاربرد و شکل ساختاری به انواع مختلفی دسته بندی می شود، به طوری که این ابزار را بر اساس معیارهای طول، عرض و قطر آن تقسیم بندی می کنند:
- استوانه ای استاندارد
- استوانه ای تلسکوپی
- استوانه ای کوتاه بلند
مزایا و معایب استفاده از جک روغنی:
مزایا
- جک هیدرولیکی در حجم کوچک و قدرت بالا طراحی شده و سرعت آن قابل کنترل می باشد، از این رو بسیار پرکاربرد است.
- دسته اهرمی دستگاه نیروی محرکه را افزایش می دهد.
- این دستگاه با کارایی بالا و قیمت مقرون به صرفه ای ارائه می شود.
- قابلیت استفاده و کاربری آسان دستگاه، استفاده از آن را برای کاربران مبتدی راحت تر کرده است.
معایب
- در صورت کمبود روغن جک ارتفاع آن قابل تنظیم نخواهد بود، بدین ترتیب در بالا رفتن جک به مشکل بر می خورید.
- آلودگی روغن، نشتی جک و خرابی آب بندها یا بسته نشدن پیچ خلاص تا آخر از جمله عواملی هستند که سبب فرو نشستن جک، پایین آمدن ارتفاع و عدم تحمل فشار جک از سوی بار می شوند.
- وجود هوا در روغن موجب اسفنجی شدن جک یا نرم و آسان حرکت نکردن جک می شود.
- کج شدن یا خرابی میله اصلی، روغن نامناسب، خرابی تلمبه جک، خرابی کاسه نمدها یا آب بندها نیز می تواند موجب سخت حرکت کردن جک شود.
((جهت مشاوره و خرید انواع ابزارتخصصی ترکمتر،بکس بادی،پولی کش،مولتی پلیر،جک،آچار بکس ، گریس پمپ بادی ، بالانسر، پرس هیدرولیک و...با کارشناسان فنی آچارکالا در تماس باشید : 02166348970))